ONS ZORGAANBOD

Zorgboerderij Erve Wessels biedt groepsgewijze begeleiding en individuele begeleiding naargelang de indicatie. Op dit moment is er geen wachtlijst dus aanmelden is mogelijk. Neem contact met ons op.

Wij staan open voor verschillende doelgroepen omdat dit een positieve wisselwerking kan hebben op elkaar (elkaar aanvullen). Het is belangrijk dat de deelnemers voldoende mobiel zijn om (eenvoudige) taken te kunnen uitvoeren. De kantine en het terrein zijn rolstoelvriendelijk en wij beschikken over een invalidentoilet.

De werkzaamheden en activiteiten zijn gebaseerd op de mogelijkheden van de deelnemer. Het doel is om bepaalde vaardigheden te vergroten of te ontwikkelen. De focus ligt niet op de beperkingen, maar op de mogelijkheden van de deelnemer.

De boerderij is een omgeving vol levensprocessen. Het weer, de seizoenen en de veranderingen die plant en dier ondergaan zijn zichtbaar op de boerderij. Er worden dieren geboren, ze groeien op en ze worden verzorgd, maar helaas gaan ze ook dood en moeten we afscheid van ze nemen. Tevens wordt door de omgang met dieren de verbale- en non-verbale communicatie bevordert. Omdat bepaalde activiteiten seizoensgebonden of weersafhankelijk zijn biedt dat in de loop van het jaar, maar ook per dag, wisselende activiteiten.

We hebben plek voor jongvolwassenen en volwassenen. Afhankelijk van de hulpvraag staat hier de ongedwongenheid centraal. Je bepaald dus zelf wat je wilt doen, dit kan variëren van helpen bij de bedrijfsvoering, tuinonderhoud tot genieten van de rust en ruimte. 

Heb je een creatief bak idee? Dan biedt onze keuken de ideale omgeving voor creatieve baksels. Samen gaan we dan naar de winkel, en maken we de lekkerste recepten.

Tevens is de zorgboerderij ook een veilig oefenterrein om de stap te maken naar regulier- of vrijwilligerswerk. Wij bieden individuele begeleiding aan, maar besteden ook veel aandacht aan samenwerken. Samen op pad gaan en samen de klus klaren geeft een gevoel van saamhorigheid.

Op de woensdag, vrijdagmiddag en zaterdag bieden wij dagbesteding aan voor jeugd en jongeren.
We werken dan in kleine groepjes van maximaal 15 deelnemers, zo bieden wij elke deelnemer een leerzaam programma aan.

We starten de dag met het verzorgen van onze dieren en het terrein. De dieren op de zorgboerderij vragen veel aandacht. Samen maken we de stallen schoon, zorgen we voor schoon stro bij de konijnen en zorgen we er ook voor dat ieder dier voldoende aandacht krijgt. Ook het erf en de omliggende tuinen hebben onderhoud nodig.

Nadien staan er andere activiteiten op het programma zoals: Paardrijden, skelteren, spelen in de speeltuin, schilderen, tekenen, bakken in de keuken, mountainbiken, samen op pad naar het bos, etc.

Regelmatig nemen we de tijd om even wat te drinken. Ook lunchen we samen en is er genoeg ruimte om samen te praten, lachen en elkaar de laatste nieuwtjes te vertellen.

De activiteiten zijn gericht op:

  • De kracht van de jeugdige opzoeken en bevestigen
  • Enthousiast maken en motiveren om te onderzoeken en te leren.

We bieden de mogelijkheid om op een speelse, onnadrukkelijke manier te oefenen met verschillende vaardigheden die nodig zijn voor het uitvoeren van ontwikkelingstaken zoals:

  • Samen spelen
  • Verantwoordelijkheid dragen
  • Taken afmaken