Zorgboerderij Erve Wessels

Uw zorgboerderij , Erve Wessels

Jongvolwassenen en volwassenen  

Wij hebben plek voor jongvolwassenen en volwassenen. Afhankelijk van de hulpvraag staat hier de ongedwongenheid centraal. U mag dus zelf bepalen wat u wilt doen, dit kan variëren van helpen bij de bedrijfsvoering tot genieten van de rust en ruimte. Tevens is de zorgboerderij ook een veilig oefenterrein om de stap te maken naar regulier- of vrijwilligerswerk.

Wij bieden individuele begeleiding aan, maar besteden ook veel aandacht aan samenwerken. Samen op pad gaan en samen de klus klaren geeft een gevoel van saamhorigheid.

Werkzaamheden en activiteiten 
De werkzaamheden en activiteiten zijn gebaseerd op de mogelijkheden van de deelnemer. Het doel is om bepaalde vaardigheden te vergroten of te ontwikkelen. De focus ligt niet op de beperkingen, maar op de mogelijkheden van de deelnemer.

De boerderij is een omgeving vol levensprocessen. Het weer, de seizoenen en de veranderingen die plant en dier ondergaan zijn zichtbaar op de boerderij. Omdat bepaalde activiteiten seizoensgebonden of weersafhankelijk zijn biedt dat in de loop van het jaar, maar ook per dag, wisselende activiteiten. Er worden dieren geboren, ze groeien op en ze worden verzorgd, maar helaas gaan ze ook dood en moeten we afscheid van ze nemen. Tevens wordt door de omgang met dieren de verbale- en non-verbale communicatie bevordert.

Een aantal voorbeelden van activiteiten die wij aanbieden zijn:
    • Dieren verzorgen (stallen uitmesten, voederen, etc.) 
    • Tuin en erf onderhouden (grasmaaien, snoeien, harken, etc.)
    • Koken
    • Creatieve activiteiten (schilderen, tekenen etc.)
    • Spelletjes spelen


E-mailen
Bellen
Info