Zorgboerderij Erve Wessels

Uw zorgboerderij , Erve Wessels

Jeugd en jongeren

Op de woensdag, vrijdagmiddag en zaterdag bieden wij dagbesteding aan voor jeugd en jongeren. We werken dan in kleine groepjes van maximaal 15 deelnemers, zo bieden wij elke deelnemer een leerzaam programma aan.

We starten de dag met het verzorgen van onze dieren en het terrein. De dieren op de zorgboerderij vragen veel aandacht. Samen maken we de stallen schoon van de paarden, zorgen we voor schoon stro bij de konijnen en zorgen we er ook voor dat ieder dier voldoende aandacht krijgt. Ook het erf en de omliggende tuinen hebben onderhoud nodig. 

Nadien staan er andere activiteiten op het programma zoals: Paardrijden, skelteren, spelen in de speeltuin, schilderen, tekenen, samen op pad naar het bos, etc. En heeft u een creatief bak idee? Dan biedt onze keuken de ideale omgeving voor creatieve baksels. Samen gaan we dan naar de winkel, en maken we de lekkerste recepten.

Regelmatig houden we pauze en is het tijd voor een glaasje fris. Ook lunchen we samen en is er genoeg ruimte om samen te praten, lachen en elkaar de laatste nieuwtjes te vertellen.

De activiteiten zijn gericht op:  
    • De kracht van de jeugdige opzoeken en bevestigen
    • Enthousiast maken en motiveren om te onderzoeken en te leren.

We bieden de mogelijkheid om op een speelse, onnadrukkelijke manier te oefenen met verschillende vaardigheden die nodig zijn voor het uitvoeren van ontwikkelingstaken zoals: 
    • samen spelen;
    • verantwoordelijkheid dragen;
    • taken afmaken.

E-mailen
Bellen
Info